Krásnou sobotu všem!
Jak tomu občas bývá, každý dostane čas od času chut na něco slaného. A ještě lepší když to slané není z obchodu, ale upečené doma. Rozhodla jsem se tedy pro Vás připravit recept na slané krekry, lepší než z krámu.
Tak se do toho pustíme :)
Potřebujeme:
160 g špaldové mouky
1/2 lžičky soli
50 g másla
50 ml studené vody
Postup:
Všechny ingredience (mimo vody) smíchejte ručně či v mixéru, poté dle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto a vyválejte na co nejtenčí plát. Vykrojte libovolné tvary vykrajovátky. Dejte na plech vyložený pečící folií. Krekry můžete také posypat semínky, bylinkami či kmínem dle vaší chuti. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C do bronzova, na cca 10 minut. Nechte si chutnat! 😍
S láskou, Maky ♥
160 g špaldové mouky
1/2 lžičky soli
50 g másla
50 ml studené vody
Postup:
Všechny ingredience (mimo vody) smíchejte ručně či v mixéru, poté dle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto a vyválejte na co nejtenčí plát. Vykrojte libovolné tvary vykrajovátky. Dejte na plech vyložený pečící folií. Krekry můžete také posypat semínky, bylinkami či kmínem dle vaší chuti. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C do bronzova, na cca 10 minut. Nechte si chutnat! 😍
5 comments
Tak do těch jdu! ☺
OdpovědětVymazatBlogerka Klárka
Super :)
VymazatPrávě dopečené. Luxusní a neuvěřitelně žravé :-). Do těsta jsem přidala oregano. Děkuji moc za skvělý recept
OdpovědětVymazatJéé děkuju ♥ jsem ráda, že chutnaly ♥ :)
VymazatNedávno odzkoušené krekry a chutnaly božsky Mňam! ����
OdpovědětVymazatDěkuji za každý komentář. ♥