RECEPT: ZDRAVÉ SLANÉ KREKRY

května 21, 2016

Krásnou sobotu všem!


Jak tomu občas bývá, každý dostane čas od času chut na něco slaného. A ještě lepší když to slané není z obchodu, ale upečené doma. Rozhodla jsem se tedy pro Vás připravit recept na slané krekry, lepší než z krámu.
Tak se do toho pustíme :)




Potřebujeme: 

160 g špaldové mouky

10 g cukru

1/2 lžičky soli

50 g másla

50 ml studené vody


Postup:

Všechny ingredience (mimo vody) smíchejte ručně či v mixéru, poté dle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto a vyválejte na co nejtenčí plát. Vykrojte libovolné tvary vykrajovátky. Dejte na plech vyložený pečící folií. Krekry můžete také posypat semínky, bylinkami či kmínem dle vaší chuti. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C do bronzova, na cca 10 minut. Nechte si chutnat! 😍

 S láskou, Maky ♥

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Právě dopečené. Luxusní a neuvěřitelně žravé :-). Do těsta jsem přidala oregano. Děkuji moc za skvělý recept

    OdpovědětVymazat
  2. Nedávno odzkoušené krekry a chutnaly božsky Mňam! ����

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. ♥