RECIPE: DOMÁCÍ NACHOS Z TORTILLY ♥

března 25, 2018

Krásnou jarní neděli všem :)

Nemám moc v oblibě brambůrky či slané tyčinky, ale na co nedám dopustit jsou nachos. Dlouho jsem přemýšlela, jak si je upéct co nejzdravěji a hlavně doma a napadlo mě, upéct si je z tortill. Jsou opravdu vynikající a krásně křupavé, tak se do nich pustíme, co říkáte. ♥

INGREDIENCE: 
tortilly ( nejlépe kukuřičné)
olivový olej
sůl
pepř


POSTUP:

Nejprve si tortilly nakrajíme na trojůhelníky, vyklademe je na plech s pečícím papírem, potřeme z obou stran olivovým olejem a nakonec je posypeme solí a pepřem.



Nachos pečeme v předem předehřáté troubě cca na 200 stupnů po dobu 5-7 minut. Nachos jdou v troubě opravdu rychle, tak si je během pečení hlídáme. 
Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout a můžeme je podávat s avokádovým dipem, či rajčatovou salsou.

Menší tip: Pokud jste milovníky sýra, na jakýkoliv způsob jako já, doporučuji nachos těsně před dopečením zlehka posypat chedarem, který necháme krásně rozpéct. 




Věřím, že se vám dnešní recept líbil a brzo ho taky vyzkoušíte. ♥ 
 
Mějte se krásně,
Maky ♥

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Toto je výborný nápad, ja som doma piekla nachosky a na prvý krát sa skvelo podarili a na druhý krát keď som chcela vylepšiť recept som ich pokazila, ale s domácim guacamole boli naozaj úžasné :) toto vyzerá jednoduchšie,niekedy to vsykúšam :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto je skvelé. Určite vyskúšam. Vyzerá to byť dosť jednoduché tak by som to mala zvládnuť aj ja :D

    www.simonazacko.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Tak za tenhle recept tě bude můj přítel milovat a já nenávidět :D On miluje různý nachos a když bude vědět, že je to zdravé, bude je mít ještě radši :D Pro ěm to bude bič, protože je bude pořád chtít dělat :D :D Recept si ukládám, moc děkuji! ♥

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  4. Tak toto vyzerá super a jednoducho 😊


    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  5. To je super nápad, takhle z tortily, musím to někdy zkusit. :) Nachos miluju. :) Kde ale prosím tě kupuješ kukuřičné tortily? Já všude narážím jen na pšeničné a to moc nechci. Občas si udělám domácí z kukuřičné mouky, ale ne vždycky se to člověku chce.

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
  6. Právě jsem je dopekla, jelikož chci udělat zapečené nachos a v obchodě neměli. Trochu se ale obávám, že na zapečeni nedojde..jsou naprosto úžasné.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. ♥