RECIPE: FIT VOŇAVÝ MAZANEC ♥

března 22, 2017

Krásný den všem :)

V první řadě, bych se Vám chtěla omluvit za mojí neaktivitu tady na blogu. Mám toho poslední dobou opravdu hodně a i kdybych chtěla sebevíc, není v mých silách stíhnout vše. Na blog si čas ovšem snažím najít vždy, i když tomu tak minulý týden nebylo. 

Každopádně od totohle týdne se můžete těšit na pravidelný přísun receptů, motivačních článků i článků ze života a to každou středu ,jak jste zvyklí. :)

A teď k dnešnímu článku. Přináším Vám první Velikonoční recept a proč říkám první? Jelikož jich pro Vás mám nachystáno hned několik, takže se máte určitě na co těšit. :) 

Tento recept mám od mamky, která mazanec s oblibou dělává každý rok před Velikonocemi. Letos jsem ho tedy zkusila o něco dříve ve své zdravější verzi. Myslím, že se opravdu povedl a chutově byl dokonalý ♥ Proto Vám na něj taky dávám recept, aby jste ani vy, o tuhle dobrotu nepřišli. Jedná se o mazec, který se nechává kynout zhruba 1 hodinu.


INGREDIENCE:
275 ml mléka
500 g polohrubé pohankové mouky
100 g másla (rozpuštěného)
1 žloutek
5 lžic třtinového cukru
droždí
3 lžice vanilkového cukru 
rozinky

POSTUP:
Do trochy vlažného mléka přídám lžíci cukru a droždí, na teplém místě nechám vzejít kvásek. Mezitím si navážím mouku, rozpustím máslo, přidám mléko, žloutek, vanilkový cukr a přidám vzešlý kvásek a dám do robota či ručně těsto uhnětu. Nakonec přidám rozinky, které do těsta též zapracuji. 


Na vále si vytvořím dva bochánky, které dám na plech potřené rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 40-50 minut na 170 stupňů a v průběhu pečení hlídáme barvu mazance.Po uplynutí doby pečení, necháme vychladnout a můžeme podávat ♥ Dobrou chuť. :)


Věřím, že se Vám dnešní recet líbil a taky ho vyzkoušíte. ♥ 

S láskou,
 Maky ♥

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. No mňam! :) Jinak vůbec se neomlouvej, máš tady toho i tak tolik, že než to všechno vyzkouším... :D Předevčírem jsem podle tebe dělala caprese koláč a byl super. :)

    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
  2. Jak je nahore krasne prasklej a vypada spravne krupave v tom zlomu. Velikonoce a mazanej je klasika :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. ♥