Krásný den všem :)
Dneškem, bych se s Vámi chtěla podělit o recept na tuhle naprosto boží bábovku. Zabere Vám jenom chvilku a výsledek stojí za to. :) Poupravila jsem trochu recept na rodinnou bábovku, kterou děláme vždy z klasické pšeničné mouky. Tato je z větší části z pohankové a rozdíl nepoznáte. Je naprosto idelní k odpolední pohodě ke kavě či čaji. :)
INGREDIENCE:
3 vejce
200 g třtinového cukru
140 g rozpuštěného másla
200 g pohankové mouky
1/2 lžičky jedlé sody
180 g pšeničné hladké mouky
2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
lžička soli
400 g zakysané smetany
POSTUP:
Poté bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C na cca 45 minut. ( Upečenou bábovku poznáme tak, že když do jejího středu zapíchneme špejli, zůstane bez nalepeného těsta.)
Po uplynutí doby pečení, babovku vyklopíme a před podáváním lehce pocukrujeme.
Podle chuti můžeme do těsta přidat kousky čokolády, oříšky, či co nám chutná. Dobrou chuť.
Věřím, že se Vám dnešní recept líbil a vyzkoušíte ji taky. ♥
S láskou,
Maky ♥
13 comments
Pohankovou jsem ještě teda nezkoušela. :) Ale já peču pravidelně ze špaldové mouky a je to super. Dokonce i přítel si to chválí a kolikrát je z téhle mouky bábovka chutnější, než z bílé pšeničné. :)
OdpovědětVymazatblog Days of Daysy
Agregátor blogů - zviditelni svůj blog
S tím mohu jen souhlasit. :) Určitě vyzkoušej, je to fakt dobrota ♥
VymazatRecept se mi líbí, zkusím, bábovku jsem dlouho nepekla :))
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkoušej, nezklame tě ♥
VymazatS pohankovou moukou ještě nemám žádné zkušenosti, ale jelikož se snažím žít trošičku zdravěji, určitě ji brzy do svého jídelníčku zařadím.
OdpovědětVymazatTaková bábovka z ní by vůbec nemusela býti špatná :)
Ohněm Políbená
Tak to jí tam určitě můžeš zařadit. Je skvělá a věci z ní chutnají naprosto báječně ♥
VymazatJa delam na babovkach neco desne sspatne, protoze ji nikdy nevykleppu vcelku ale dycky rozsekanou :(
OdpovědětVymazatMožná nesedí konzistence či se vyndá moc brzy. Zkus tenhle recept a uvidíš, třeba tě překvapí. :)
VymazatZajímavý recept :) Pohankovou jsem ještě nezkoušela :) Ale protože jsem takový experimentátor, určitě vyzkouším :) Snad bude chutnat stejně výborně, jako vypadá :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc :) Rozhodně vyzkoušej. :)
VymazatMňam, mňam, tá vyzerá pekne :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc ♥
VymazatDiky moc za recept. Urcite vyzkousim! Jen se chci zeptat, kdyz porovnate normalni formy na peneci se silikonovymi - jako je tato - https://www.decodoma.cz/Silikonova-forma-na-babovku-BANQUET.html jaky jsou vyhody a nevyhody? Dekuji za odpoved
OdpovědětVymazatDěkuji za každý komentář. ♥