RECIPE: POHANKOVÁ BÁBOVKA ♥

března 08, 2017

Krásný den všem :)

Dneškem, bych se s Vámi chtěla podělit o recept na tuhle naprosto boží bábovku. Zabere Vám jenom chvilku a výsledek stojí za to. :) Poupravila jsem trochu recept na rodinnou bábovku, kterou děláme vždy z klasické pšeničné mouky. Tato je z větší části z pohankové a rozdíl nepoznáte. Je naprosto idelní k odpolední pohodě ke kavě či čaji. :)  
 INGREDIENCE:
3 vejce 
200 g třtinového cukru 
140 g rozpuštěného másla 
200 g pohankové mouky 
1/2 lžičky jedlé sody
180 g pšeničné hladké mouky 
2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
lžička soli 
400 g zakysané smetany


POSTUP:

Nejprve ušleháme vejce a cukr do tužší pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a opět šleháme. Smícháme obě mouky s práškem do pečiva, jedlou sodou a solí a tuhle směs přidáme k té tekuté. Smícháme dohromady vařečkou,  poté už není nutné znovu šlehat.Nakonec přidáme zakysanou smetanu a opět promícháme.
 
Poté bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C na cca 45 minut. ( Upečenou bábovku poznáme tak, že když do jejího středu zapíchneme špejli, zůstane bez nalepeného těsta.)
Po uplynutí doby pečení, babovku vyklopíme a před podáváním lehce pocukrujeme.

Podle chuti můžeme do těsta přidat kousky čokolády, oříšky, či co nám chutná. Dobrou chuť.

Věřím, že se Vám dnešní recept líbil a vyzkoušíte ji taky. ♥

S láskou,
Maky ♥


  • Share:

You Might Also Like

13 comments

  1. Pohankovou jsem ještě teda nezkoušela. :) Ale já peču pravidelně ze špaldové mouky a je to super. Dokonce i přítel si to chválí a kolikrát je z téhle mouky bábovka chutnější, než z bílé pšeničné. :)

    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím mohu jen souhlasit. :) Určitě vyzkoušej, je to fakt dobrota ♥

      Vymazat
  2. Recept se mi líbí, zkusím, bábovku jsem dlouho nepekla :))

    OdpovědětVymazat
  3. S pohankovou moukou ještě nemám žádné zkušenosti, ale jelikož se snažím žít trošičku zdravěji, určitě ji brzy do svého jídelníčku zařadím.
    Taková bábovka z ní by vůbec nemusela býti špatná :)

    Ohněm Políbená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jí tam určitě můžeš zařadit. Je skvělá a věci z ní chutnají naprosto báječně ♥

      Vymazat
  4. Ja delam na babovkach neco desne sspatne, protoze ji nikdy nevykleppu vcelku ale dycky rozsekanou :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná nesedí konzistence či se vyndá moc brzy. Zkus tenhle recept a uvidíš, třeba tě překvapí. :)

      Vymazat
  5. Zajímavý recept :) Pohankovou jsem ještě nezkoušela :) Ale protože jsem takový experimentátor, určitě vyzkouším :) Snad bude chutnat stejně výborně, jako vypadá :)

    OdpovědětVymazat
  6. Diky moc za recept. Urcite vyzkousim! Jen se chci zeptat, kdyz porovnate normalni formy na peneci se silikonovymi - jako je tato - https://www.decodoma.cz/Silikonova-forma-na-babovku-BANQUET.html jaky jsou vyhody a nevyhody? Dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. ♥