CESTOU NECESTOU- NÁCHOD + ZOO DVŮR KRÁLOVÉ

června 19, 2016

Krásný víkend všem :)

Tento článek sepisuji hlavně proto, jelikož bych se s Vámi chtěla podělit o své zážitky z nezapomenutelného víkendu s mou rodinou. (Tohle povídání bude trochu delší, než jste u mě zvyklý, tak snad Vás tím nebudu nudit :D )

Samotný výlet vymyslela mamka, jelikož ona z nás nejradši plánuje tyhle rodinné akce. Cílem výletu se stalo krásné městečko Náchod. 

Vstávali jsme v pátek brzo ráno, aby jsme vyrazili a byli tam co nejdříve. Cesta byla dlouhá, trvala něco přes 3 hod. , ale za ten parádní zážitek co tohle město nabízí a co jsme tady mohli všechno možnost navštívit to rozhodně stálo. Jakmile jsme dorazili na místo, seznámili jsme se tu s milou rodinkou, která nám domek mile ráda na zbytek víkendu pronajala. Velké plus přikládám k tomu, že je tu nejen krásná zahrada, ale i obrovský bazén, na který jsem se opravdu těšila. No ostatně podívejte se sami :)


Poté co jsme se ubytovali, dali jsme si něco malého k snědku, a vyrazili se podívat do okolí města. Šli jsme přímo rovnou za nosem, až jsme došli ke krásnému historickému náměstí, co tohle město nabízí. Bylo tu nespočet věcí k vidění a já si je skoro všechny zdokumentovala na památku. :) 

Na náměstí jsem neodolala a trochu jsem zhřešila s tohle dobrou zmrzlinou s příchutí -citron a stracciatella. Ano a stála za to. ♥

Když jsme si dostatečně vychutnali tuhle skvělou mnamku, vyrazili jsme zpátky k nám, do domku. To byl už skoro večer, a my si dali dobrou večeři a zahráli si všichni pinčes proti sobě :D Byla to fakt sranda a hodně jsme se u toho nasmáli. :) Když jsme skončili byla už skoro noc a tak jsme šli spát spolu s myšlenkami na zítřejší den, kdy nás čekala spoustu dalších zážitků...


Den druhý, jsme opět vyrazili včasně ráno hned po snídani do Babičinna údolí a navštivili jsme tu i kouzelný zámek Ratibořice. Tento zámek je znám převážně osobou spisovatelky Boženy Němcové a jejím dílem Babička, stejně tak postavou paní kněžny- vévodkyně Kateřiny Zaháňské. Po samotném zámku nás provedl příjemný mladý průvodce, který nám sdělil spoustu zajímavostí o historii tohoto sídla. Po prohlídce jsme se vydali směrem zámecké zahrady podél hradu, až po cestě, která vedle k chaloupce samotné Babičky a Viktorčina splavu. Musím říct, že samotné Babiččino údolí, mě naprosto okouzlilo, tolik zeleně na jednom místě a krásné přírody. Rozhodně stojí za to, se sem zajet jednou podívat :) Navíc ten Viktorčin splav, je místo přesně určené k odpočinku. 



Poté co jsme si všechno co šlo, prohlédli, vydali jsme se směrem na Náchodské náměstí, tam odsud jsme museli vyšlapat 300 schodů ano opravdu 300, a ne nepočítala jsem to :D (bylo to uvedeno nahoře v informacích) Takže jsme si dali všichni pořádně do těla :D Jakmile jsme tu ,,výzvu,, vyšlapali, byl nám poskytnut snad ten nejkrásnější výhled na Náchodský zámek a jeho okolí :) Nejen, že jsme si tu prohlédli nádvoří a sklepení, ale měli jsme možnost se podívat i na medvědárium, kde jsme viděli 2 medvědy ve výběhu. Pak jsme náš celodenní výlet zakončili výšlapem do horní věže zámku, kde byl přímo božský výhled na samotný Náchod. :) 



Jakmile jsme dorazili utahaní domů, šli jsme se ještě rychle osvěžit do bazénu u domku a pak spát. :) 


Poslední den jsme zakončili návštěvou zoo ve Dvoře Královém, po cestě domů. Počasí nám přálo, sluníčko svítilo a v zoo bylo opravdu moc fajn. Až na ten fakt, že všechny zvířata umírala vedrem tak buď byla zalezlá v chládku a nebyla videt a nebo se jen povalovala a usínala :D

 I tak, jsme si celá rodina výlet moc užili a poté vyrazili konečně domů :)






 Myslím, že tenhle víkend by nemohl být už lepší, opravdu se vydařil, jak počasím tak zážitky. :) Rozhodně Vám, tohle místo mohu vřele doporučit :)

S láskou Maky ♥  















Ps. Tady máte více fotek z celého výletu :) 











  • Share:

You Might Also Like

0 comments

Děkuji za každý komentář. ♥