MUZEUM ČARODĚJNIC- KADAŇ ♥

července 15, 2016


S našima jsme poslední den dovolené chtěli zkusit navštívit něco nového a hlavně neokoukaného. Mamku tedy napadlo, vyrazit se podívat do Kadaně, kde mají krásné muzeum na téma čarodějnic. Už ten samotný název, nás všechny uchvátil a nemohli jsme se dočkat až tam dorazíme. 


Tak pojdme na to.. doufám, že se Vám mé zážitky a povídání budou líbit. :) 

Jakmile jsme dorazili do cíle, u vchodu nás přivítala jedna milá, ale celkem děsivá čarodejnice :D Zaplatili jsme u ní vstupenky a tím jsme dostali možnost poznat úplně nový svět na 45 minut a to ten čarodějnický. Samotná čarodějnice byla celkem sympatická a hlavně hrozně vtipná :D,  nebyla chvíle, kdyby jsme se nezasmáli. Nejdříve nás provedla do základní místnosti čarodějnic, kde nám dala hledat mezi několika dřevěnými figurkami ježibab, která do nich nepatří a světe div se byl mezi nimi klaun, takže to bylo celkem jasné :D Další místo kam nás vzala, byla pravěká jeskyně s nástěnnými malbami, kde nám vyprávěla celkem poutavou historku o tom, jaké rysy a schopnosti měli nástěnné obrazy v době kamenné pro místní obyvatele. K tomu nám pustila projekci hvězd nad našimi hlavami, to zejména mamku a bráchu uchvátilo, jelikož jsme se s tímto setkali na prohlídce poprvé. :) 


Další místo, v pořadí, které jsme měli možnost navštívit, bylo čarodějné doupě, řekněme takový sklep, kam nás čarodějnice vzala. První místnost byla tvořena klecí, čarodějnickou pecí a samou slámou na podlaze... až to vypadalo kolikrát opravdu věrohodně. Tam se nás čarodějnice zeptala, kdo nejvíc zlobil, samozřejmě, že všichni zúčastnění to popřeli a řekli že tu nikdo takový není. Jenže čarodějnice byla chytrá a mazaná, čili nás prokoukla a řekla, že táta, já a ještě jeden pán zlobí nejvíce, takže půjdeme do klece. Nejdříve jsme si všichni mysleli, že si z nás dělá srandu, ale ona to myslela vážně :D Všechny tři nás zahnala do klece a tam jsme ji museli odpřísáhnout i nemožné a pak nás teprve pustila :D Nakonec tam táta zůstal nejdéle, ale poté co jí slíbil všechno, tak se nad ním slitovala a taky ho pustila ven. :D 

Malíčky z obra do čarodějnické polévky- mňamka :D

Předposlední zastávka v čarodějné jeskyni nás čekala v její alchymistické dílně, kde nemohla najít svého pavouka a hada (samozřejmě oba gumové- nebojte :D ) a dala nám sáhnout do tří sklenic, kde jsme je měli najít. Jak to tak bývá, vytáhli jsme všechno možné, kromě nich. :D Dále nám ukázala kosti z obra, přesněji malíčky z něj, ze kterých si prý vaří polévku a jestli prý taky nechceme :D Je jasné, že jsme s díky odmítli :D 

Poslední zastávka byla, v její třídě. Tam jsme si všichni, jak dospělý tak mladí měli sednou do lavic, kde kolem nás chodila a učitelsky mávala dřevěným klackem. aby jsme z ní měli respekt. :D Ale co si budeme povídat, moc se jí to nedařilo. :D Dala nám jako první za úkol něco namalovat, něco hezkého, čili její portér nejlépe, tak to jakžtakž ještě šlo, ale pak když řekla, že budeme zpívat písničku -pec nám spadla, kterou jedinou z našeho světa zná, tak jsme se všichni zase rozesmáli. :D Nakonec jsme ji zazpívali, jelikož nám pohrozila, že tam budeme tak dlouho, dokud tak všichni neučiníme. :D Když se tedy tak stalo, dostali jsme od ní čarodějný diplom za účast. Já a mamka jsme dostali výuční list s titulem- ideální čarodějnice a naopak táta a brácha - pro život nepoužitelní :D 

Já s výučním listem od hodné čarodějnice :D

Tímto jsme naši prohlídku zakončili a na závěr jsme se ještě s skvělou čarodějnicí vyfotili na památku a ona nám na oplátku dala razítko na ruku. :D Bylo to tam opravdu moc krásné, strašně se mi tam líbilo a opravdu Vám tohle místo můžu jen doporučit, nudit se tu opravdu nebudete a odnesete si odtud spoustu skvělých zážitků. :)


S láskou Maky ♥

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. to vypadá fantasticky :-) skvělý tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee to vypadá super :D :) to je aspoň prázdninovej zážitek :) pokud budeme chtít někam jet, určo se stavíme i sem :)
    P.S. že si tě tam nenechali, čarodějko Maky :P :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda byl :) rozhodně ti to tady můžu doporučit, nezapomenutelny zážitek ♥ taky jsem se divila Carol :D :*

      Vymazat
  3. úžasný nápad :) Ještě jsem o takové muzeu nikdy neslyšela. Jen škoda, že je tak daleko :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :) byl to nápad hlavně mamky, páč jsme se chtěli ještě někam podívat než pojedeme domů :)

      Vymazat
  4. tyhle cestovatelsky clanky jsou super. kez by mi nekdy vyslo se tam podivat, vypada to na hezky zazitek. jenze bez ridicaku a bez auta to u me asi moc nedopadne :-/ :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já cestování přímo miluji a obzvlášt takové zajímavé akce jako byla tahle :) tak pokud jen přeci se sem nějak dostanes, rozhodně ti to doporučuji, jelikož si odsud odneseš opravdu spoustu nezapomenutelných zážitků :) ♥ a za to, to stojí :)

      Vymazat
  5. S ničím takýmto som sa ešte v živote nestretla, super tip :D

    OdpovědětVymazat
  6. Musí to být určitě pěkné! Jen si říkám, jestli to není pro děti. Ale líbí se mi, jak jsi to napsala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vážně bylo :) A opravdu to jen pro děti není, většina tam chodí i dospělý a baví je to :) a to jsem ráda, děkuju :)

      Vymazat
  7. O takovém místě jsem neměla ani tušení. Skvělí tip na výlet. :) Musela to být zábava. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vážně byla, moc jsme si to tam užili :) rozhodně můžu jen doporučit :)

      Vymazat
  8. O takomto múzeu som ešte ani nepočula. Vyzerá to fajn ♡ ◠‿◠

    ♡ * Jewellery display * ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to tam boží ♥ rozhodně stojí za to, to vidět. :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář. ♥