SVOBODA CESTOU PŘÍRODY ♥

srpna 06, 2016

O tomhle článku jsem přemýšlela dlouho, zda-li ho psát či nikoliv. Nakonec jsem se rozhodla, že stojí, za to dát lidem vědět, co se stane v případě, když se plně otevřeme přírodě a všem krásám, které nám nabízí. 


Já byla vždy člověk tělem a duší, takový, že jsem si krásu přírody jen málokdy uvědomovala. 
Tenhle rok u mě došlo k mnohým změnám, ať už v mém osobním životě či myšlení. Některé byly pozitivní, některé naopak negativní, ale oboje mi dokázaly otevřít oči. 
Mnohé jsem se naučila a taky jsem porozuměla tomu stavu,  když je člověk tzv. v souladu s přírodou a vším, co ho dělá štastným. 
Dřív jsem procházky brávala jen jako povinnost s rodinou někam vyrazit a jako otravu kolikrát. 
Naopak teď si to moc užívám a když někam jdu či se procházím, ať už sama či se společností a ať už do lesa, přes louku či přes šumící potok, dokážu si to náležitě vychutnat. Až teď můžu říct, že jsem opravdu štastnější a to s přírodou.

Ptáte se jak sem k tomuto závěru dospěla? Byla to těžká a opravdu trnitá cesta, než jsem poznala všechny ty krásy, co samotný život a příroda nabízí. V první řadě jsem se začala více zajímat o různé zvuky co jsem slyšela, když jsem se třeba procházela bosa v trávě, šla se projít po ztichlém lese a tu náhle zazpíval ptáček nebo když jsem se zaposlouchala do zvuku šumící vody v potoku... prostě byl to nepopsatelný pocit. Ten pocit svobody...co bych přála zažít každému. Přímo jsem se zamilovala do toho pocitu, když jen ležím se zavřenýma očima a poslouchám všechny zvuky, co jsou kolem mě .... ten pocit je k nezaplacení. ♥

Další část mé cesty za lepším já, jsem zkoušela přemoct velmi dlouho..Šlo o ranní brzké vstávání. Můj každodenní problém. Ale řekla bych, že se mi ho podařilo aspoň z velké části překonat. Začala jsem svůj den od základu jinak. Hned po probuzení přicházím k oknu, roztáhnu žaluzie a čerpám tu sílu, co přichází z paprsků vycházejícího slunce při každém nádechu. Pak si začnu protahovat celé tělo a načerpávám tím sílu na nový den. Je to opravdu osvobozující pocit a dokáže to zařídit mnohem lepší den.


Rozhodně nesmím zapomenout zmínit, že nejen chození do přírody je skvělé na osvobození těla a mysli, ale je na to báječné i třeba malování. Nevím, jestli je tu někdo talentovaný, kdo má talent daný prostě už od přírody. :) Ale o to ani tak nejde, především jde o to, nechat se unášet tím co kreslíte, nechat sklouzávat ruku po papíře a užívat si ten pocit. Já třeba naprosto miluji tuhle formu relaxace, skvelě si u ní odpočinu. 

A poslední věc, co Vám chci blíže ukázat a přiblížit, je psaní si nějakého deníku. Je to úžasná forma relaxace, kdy si urovnáte všechny myšlenky, co Vás tíží a hned je Vám o něco lépe. 



Na závěr bych chtěla poděkovat, těm co se mnou došli až na konec tohoto článku. Moc si toho vážím. ♥ Je to spíše taková shrnutí mého nynějšího života, s kterým jsem momentálně více než spokojená. A snad se mi tu třeba taky povedlo někoho inspirovat, k tomu vydat se lepší cestou, než momentálně žije. :) 

A co Vy a příroda, jak jí vnímáte naopak Vy? :) Podělte se se mnou dolů do komentářů. :) Mějte se krásně. 


S láskou Maky ♥

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Naprosto dokonalý a pravdivý článek :) ♥ Člověk by si měl uvědomit, co má kolem sebe a co je v podstatě zadarmo, a tím je právě příroda! Příroda je úžasná a pokud se o ní budeme starat, tak tu bude dlouho s námi :) Kdyby záleželo jen na mě, tak se okamžitě stěhuji někam do přírody, klidně i do domku v korunách stromů :D ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti strašně moc ♥ Jsi zlato :) :* a je super, že to máme stejně. :)

      Vymazat
  2. Pekny clanek :) take chodim jen tak se projit radsi nez drive :) hlavne mam rada mista,kde je voda.Posledni dobou jsem se naucila misto dlouhyho vylehavani vstávat vcas,vic toho během dne stihnu.Kresleni jsem mela vzdycky rada,i kdyz ted se k nemu dostanu jen malo a denik si pisu od deseti let a stale se me to drzi :) a myslim,ze jesste dlouho bude :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já si zamilovala Šumavu! <3 Když jsem tam byla na konci června, tak jsem si to tam opravdu užívala <3 Tu přírodu a tak...
    No a já a brzo vstávat... to nejde :D I kdybych si nařídila budíka na osmou při víkendu, tak stejně nevstanu :D A deník si píšu (tedy občas), ale spíše relaxuju při psaní :3

    Moc krásný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to je fakt hezký, že tě to až tolik někde dokázalo okouzlit. :) to je jen dobře :) a děkuju Ti moc ♥

      Vymazat
  4. Já také měla velmi zajímavý rok. Odešla jsem z práce, z jižních Čech jsem se přestěhovala do Prahy. Byl to opravdu velký skok, který byl pro mně spásou. :) Jinak, abych odpověděla na otázku. Já přírodu zbožňuji. Neznám lepší místo, než projít se sama rozkvetlou přírodou, nerušená ostatními obyvateli. Krásně se mi tak srovnají myšlenky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli to byla pozitivní změna, tak jenom lépe. :) Tak to máme obě stejně. :) Miluju ten klid a pohodu, co dokáže vytvořit jen příroda a její okolí. :)

      Vymazat
  5. Presne tak, ako píšeš a ako som ti to napísala už pred niekoľkými minútami do správy Ja jednoducho milujem, keď sa s rodinkou vyberieme na dedinu alebo niekam na výlet, proste mimo mesta. To ticho, ten vzduch, tie zvuky, presne ako opisuješ. Zvuk tečúceho potoka, cvrčkov, včiel, ktorých sa síce bojím, ale čo už, haha a všeličo iné. Stačí sa na chvíľu zastaviť a započúvať sa do toho šumu, čo je okolo nás. Myslím teraz toho prírodného.

    Niekedy mám naozaj chuť zbaliť si jeden kufor a odísť niekam ďaleko, veľmi ďaleko, od tejto doby, miest a technických výdobytkov. Čím ďalej, tým viac, mám pocit, že to nejde len k lepšiemu, ale zároveň aj k horšiemu.

    A to skoré vstávanie, bože. Cez školu som bola takmer večne nevyspatá, až som musela chodiť o hodinu/dve spať skôr, ako som bola naučená, pretože denné aktivity si vyžadovali proste oveľa viac mojej energie. A teraz, cez prázdniny, budem vstávam do roboty, na dedinu, na výlet, alebo naozaj, keď mám voľný deň, vstanem ráno sama od seba. Síce s pomocou budíka, ale som rada, že som sa k tomu odhodlala a už nespím do obedu. Teda, až na niektoré výnimky, kedy sa fakt neviem z postele vykopať, haha (・ω・)

    A keďže ja som umelec telom i dušom, každú voľnú minútu či sekundu si niečo niekam čmáram a kreslím, niekedy sa do toho pustím naozaj, že mám v pláne niečo pekné, niekedy len tak, z nudy.

    ♡ * Prírodný peeling MARK * ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No páni taková odpověd :D Jsem jen ráda, že ses rozepsala, je vidět, že jsi ten článek četla pečlivě a toho si cením u každého. :) ...To je jenom dobře. :) Taky mám pocit kolikrát, že by to chtělo někam daleko odcestovat někam, kde to není tolik zničené lidmi, jelikož si myslím, že jen my sami sebe ničíme. Naopak, s tím vstáváním se máš, že vstaneš brzo sama od sebe, jelikož to se mi dlouho už nestalo :D a jinak, malování taky miluju, sice jsem ho poslední dobou tak trochu zanedbávala, ae ted jsem se k němu zase vrátila a je to strašně fajn pocit, když kreslím a myšlenky jen tak plynou. :) Ještě jednou Ti děkuju za odpověd. ♥

      Vymazat
  6. Krásný a pravdivý článek, souhlasím naprosto se vším, co jsi napsala. Chodit do přírody a chvíli v ní pobýt je učiněný balzám na duši. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář. ♥